Vergil Chițac îl acuză pe Stelian Ion de blat cu PSD. Răspuns dur din partea liderului USR: ”Te ascundeai pe sub masă”

Vergil Chițac a fost invitat în cursul serii de ieri la un scurt dialog cu Cosmin Prelipceanu, în cursul jurnalului de seară de la Digi TV. Moderatorul a fost curios să știe de ce lucrurile nu merg între PNL și USR la Constanța, moment în care candidatul PNL a intrat în retorica aia păguboasă și necredibilă, conform căreia ”cine nu e cu mine e cu PSD, eu sunt soarele și toți trebuie să-mi cadă la picioare”. Pe scurt, Vergil Chițac a spus că negocierile dintre cele două partide nu au mers, pentru că Ion Stelian ar face jocurile social democraților.

Răspunsul liderului informal al USR Constanța, Ion Stelian, nu s-a lăsat așteptat și a fost unul dur. Extrem de dur, dar … realist, am spune noi. Argumentat. Pertinent. Îl redăm, integral. 

”Domnului amiral îi răspund astfel: unde erați, domnule Chițac, în 2018, când eu mă băteam în Comisia Iordache cu toți golanii pesediști care voiau să-i scape de pușcărie pe Dragnea, pe Mazăre, pe Strutinski, pe Nicușor Constantinescu și pe toți infractorii cu gulere albe din România? Unde erați și ce ați făcut concret când eu îmi făceam ficatul chisăliță în luptele cu bandiții de Nicolicea, Iordache și Șerban Nicolae?!

Vă răspund eu: erați ascuns sub masă, stăteați prin plimbărici oficiale și vă făceați legi, împreună cu pesediștii, ca să puteți cumula pe viitor pensia de militar (de aproape 10.000 de lei/lună) cu aceea de parlamentar. Întrebat de jurnaliști, afirmați atunci cu seninătate că e moral un astfel de cumul și le reproșați că sunt rautăcioși. Fapte concrete, dovedite, nu gargară scrisă de consultanții de 2 bani care vă învață să mă torpilați pe mine și mai puțin pe Făgădău, ca să mai câștigați un procent amărât.

V-am votat în 2016, mi-am pus toată speranța atunci că putem scăpa de Făgădău. După ce ați pierdut alegerile, într-un context în care nu aveați voie să le pierdeți, cu contracandidați foarte slabi, am înțeles că blatul dintre PNL și PSD ne-a mai aruncat timp de încă un ciclu electoral în brațele PSD. V-ați batut între voi, în PNL, în loc să vă bateți cu Făgădău și Felix Stroe. V-ați bătut joc de noi toți. Poate unii au uitat, eu nu. După care v-ați pus poalele-n cap și v-ați făcut și plângeri penale. Nu, mulțumesc! Exact din cauza asta am intrat în politică. Din cauza acestei mizerii, a blatului din 2016. Nu mai primesc ciorba asta stricată! Eu și echipa USR PLUS vom trimite acasă PSD!

Ați avut ocazia să arătați ce puteți în alegerile locale din 2016, apoi ca parlamentar. Aveți ZERO realizări ca parlamentar. Acesta este, în plus, unul dintre criteriile care ne diferențiază: eu sunt cel mai activ parlamentar de Constanța și printre cei mai activi din țară. Dumneavoastră sunteți undeva în ultimele bănci. Așa ne-am onora de atribuții și ca primari: eu activ, dumneavoastră cu teorii și povești rostite pedant și perdant.

Fac eu blat cu PSD-ul? Cred că ar trebui să dați dovadă de mai multă decență. Nu vă prinde rolul de precupeață, rol pe care vi-l scriu alții. Din cauza blatului dintre PNL și PSD nu avem azi alegeri în 2 tururi! Ca să fie clar! Vă convine și unora și altora să vă mențineți pe funcții baronii locali. Ați obținut sprijinul nostru la învestirea guvernului, promițându-ne că vom avea alegeri în 2 tururi. Acum vă tânguiți că aveți procente puține și vreți să jucați tot dumneavoastră șansa tinerei generații doar pentru că aveți în spate milionari care vă susțin.

Eu fac blat cu PSD-ul? Sau domnul Mihai Lupu, abonat la contracte cu statul, prieten cu Arsene de la Neamț, care a bătut palma cu Felix Stroe la Constanța?

Eu fac blat cu PSD-ul sau cei din conducerea PNL Constanța care mimează că vă susțin, dar în realitate nu au uitat când le-ați întors spatele și le e teamă că, dacă ați ajunge printr-un miracol primar, le-ați lua funcțiile de conducere.

Dumneavoastră vă pretindeți principial, pretindeți că vorbiți doar despre proiecte, nu despre funcții, dar cearta cu PNL Constanța din 2017 despre ce a fost? Despre funcții, nu-i așa? Nemulțumit că nu ați obținut funcția de conducere pe care o revendicați, le-ați făcut plângeri penale colegilor dumneavoastră care v-au făcut senator, care au cheltuit bani și au lipit afișe pentru dumneavoastră. După ce le-ați făcut plângeri penale, i-ați înjurat. Iar acum vreți susținerea lor. Spun ce am mai spus: dacă aș fi fost membru PNL Constanța, aș fi intrat în depresie după desemnarea dumneavoastră drept candidat la aceste alegeri locale.

Eu știu așa: un general, un amiral știe să-și aleagă și aliații și adversarii. Dumneavoastră sunteți poate genial la inginerie navală, dar sunteți un dezastru ca strateg. Vă torpilați posibilii aliați și vă dați găuri în propria barcă. Iar pe cei care vă ajută îi tratați cu dispreț, plângeri penale și înjuraturi. Nu vă doriți să câștigați alegerile. Cumulul pensiei speciale de militar cu indemnizația și pensia de parlamentar e mai dulce. În fond, de ce v-ați dori? Nu sunteți constanțen (locuiți în Eforie), nu v-ați născut și nu ați făcut primii pași în Constanța. Eu vreau să fac un oraș în care copiii noștri să-și dorescă să rămână. Tinerii din Constanța nu știu cum să părăsească mai repede acest oraș pentru a-și construi un viitor decent.

În final, vă mai spun un lucru: amenințările cu anchete ”jurnalistice”, nu țin la mine. Știu că aveți un sprijin financiar puternic, știu că se pompează bani către mass-media doar ca să mă denigreze și să vă dea o șansă. Știu că asta vă este strategia. Dar așa nu veți reuși să construiți. Veți pierde lamentabil, iar pe mine mă veți întări și ambiționa și mai mult. Nu e o laudă, ci o realitate. Pe zi ce trece mi se confirmă tot mai mult că sunt singura variantă care vrea și poate să aducă o schimbare reală la Constanța. Restul…. milioane aruncate pe fereastră pentru ambiții mărunte.

Ați spus că veți faceți o campanie decentă, fără atacuri. În schimb, spuneți că eu fac jocurile PSD la Constanța. Nu vă dau eu sfaturi, aveți oameni plătiți pentru asta, dar cred că mai nimerit ar fi fost să-i criticați pe Făgădău și pe cei din PSD, nu pe mine. Poate ar fi trebuit să vedeți că pleacă oameni din PNL, oameni care vă acuză de blat cu PSD. Peneliștii spun ei înșiși că s-a făcut un astfel de blat. Și în condițiile astea, grija dumneavostră cea mare sunt eu?

Stelian Ion nu a făcut, nu face și nu va face vreodată jocurile PSD la Constanța sau oriunde altundeva. Dimpotrivă!”

spot_imgspot_img
spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE