Vergil Chițac îl vrea viceprimar pe Daniel Tatu, nașul fiicei lui Gabriel Comănescu și fost asociat cu familia lui Ani Merlă

Săptămâna trecută a fost dată publicității lista de consilieri locali a PNL Constanța.

Lista se împarte între câțiva actuali consilieri, numele noi propuse de liberali (cap de listă Ionuț Rusu) și cele trei propuneri la care a avut dreptul candidatul Vergil Chițac, prin negociere cu partidul care l-a adoptat pentru a doua oară.

Propunerile candidatului sunt STERE HIRA, un proprietar de hotel din Eforie, prieten de ospățuri cu amiralul, Teodor Popa, un profesor angajat al CERONAV, om de mare calitate, apropiat al lui Vergil Chițac și TATU DANIEL, un nume necunoscut pe care inițial ne-a fost greu să-l identificăm.

Într-un final, când am înțeles cine e acest Daniel Tatu, ne-a căzut lumea în cap, folosind o expresie mai puțin academică. Haideți să vedem, împreună, care sunt calitățile care l-au recomandat pe Daniel Tatu pentru a face parte din echipa amiralului și pentru a fi consilier local și chiar viceprimar, din informațiile noastre.

Daniel Gigi Tatu, nașul fetei lui Gabriel Comănescu

L-am găsit pe Daniel Gigi Tatu (acesta este numele complet) ascuns pe contul de Facebook al soției. Se poate spune că Daniel Tatu s-a măritat bine. Tânăra Flaviana Tatu este medic stomatolog, dar a ales să renunțe la această meserie pentru a se ocupa de afacerea tatălui ei, Vasile Lungu, o fermă care se întinde pe 3000 de hectare în Moldova, sub titulatura de ”Domeniile Lungu”.

Conform site-urilor de profil, afacerea respectivă aduce familiei Tatu venituri de cel puțin un milion de euro anual. Familia Tatu trăiește un stil de viață luxos, ceea ce se vede din pozele afișate pe contul de Facebook.

Și, frunzărind Facebook-ul familiei, ne-au sărit în ochi pozele pe care Flaviana Tatu le-a afișat cu … Sandra Comănescu, fiica mult mai cunoscutului mogul Gabriel Comănescu.

Mai multe comentarii lăsate sub poze indică faptul că relația dintre cele două doamne nu mai e doar de prietenie, ea transformându-se în timp în relația de nașă și fină.

Așadar, Daniel Tatu este nașul de cununie al fiicei lui Gabriel Comănescu, mogulul petrolului cu care Vergil Chițac ne spunea, chiar recent, că nu are nicio legătură și că vorbesc foarte rar.

Iată că amiralul ne-a mințit, faptul că nașul fiicei lui Gabriel Comănescu apare pe lista de consilieri locali PNL fiind dovada cea mai clară a subordonării dintre cei doi. Acum știm cine e în spatele candidatului PNL pentru Primăria Constanța. Iar influența nu e doar una financiară. Comănescu vrea să conducă prin nașul său.

Dar, trecutul acestui Daniel Gigi Tatu ascunde și alte legături incredibile, la care nu ne-am fi așteptat.

Daniel Gigi Tatu, asociat în afaceri cu fiul doamnei Ani Merlă din Primăria Constanța
Viitorul consilier local liberal, Daniel Tatu, a fost asociat în trecut chiar cu fiul lui Ani Merlă.

Știți cine e Ani Merlă?

E director în Primăria Constanța, încă de pe vremea lui Radu Mazăre, perioadă în care firma familiei Merlă a prosperat, plantând sute de WC-uri publice prin oraș, în schimbul a niște milioane de euro.

De asemenea, familia doamnei director Ani Merlă deține celebra firmă Oil Depol care construiește un bloc în parcul Tăbăcăriei, dar asta nu-l mai deranjează pe Vergil Chițac acum.

Haideți să vedem ce spunea, în trecut, ziarul Atitudinea de Constanța, despre asocierea dintre Vlad Merlă și Daniel Gigi Tatu.

”În urmă cu câteva zile, pe 10.10.2011, Vladimir Merlă a decis să-şi extindă afacerile şi a intrat în SC Damaris Marine Company SRL, din Constanţa, o firmă de comerţ, controlată de nişte personaje destul de dubioase.

Este vorba despre Daniel Gigi Tatu, care împlineşte mâine, 26 octombrie, vârsta de 32 de ani, şi Cristian Stroe Putinică, de 40 de ani.

Tatu deţine 66,66% din firmă, în timp ce Putinică şi Merlă au câte 16,67%.

Nu ştim dacă Merlă junior ştie, dar Daniel Gigi Tatu este partener de afaceri cu deja celebrul contrabandist George Guliu, cel din dosarul Excella, acuzat de vânzarea ilegală a zeci de mii de tone de motorină, cu prejudicii de milioane de euro aduse statului.

Tatu şi Guliu au împreună SC Industrial Prest SRL, firmă de eliminare a deşeurilor şi apelor uzate (ca o coincidenţă, Radu Merlă, tatăl lui Vladimir Merlă, a făcut o frumoasă carieră în astfel de afaceri), înfiinţată în iunie 2005.

De asemenea, Tatu deţine, alături de Iulia Adina Davidică, de 30 de ani, SC Silo Impex 2007 SRL, firmă care se ocupă de comerţul cu produse agricole şi animale vii.

Administratorii Silo Impex 2007 SRL, printre care şi această Davidică, sunt cercetaţi de către DNA Constanţa pentru producerea unui prejudiciu uriaş, prin evaziune fiscală, în valoare de peste 900 de miliarde de lei vechi, dosarul fiind înregistrat în ianuarie 2011.

Iar dacă despre Tatu am văzut că e băiat „orientat”, despre cel de-al doilea partener al lui Vladimir Merlă putem spune că este, de asemenea, un personaj cunoscut, chiar la nivel naţional. Fost jandarm, Cristian Stroe Putinică, despre care se spune că ar fi cămătar de „profesie”, este afaceristul împuşcat pe 12 septembrie 2003 cu două gloanţe în piept, în scara unui bloc din Constanţa, de către asasinul moldovean Serghei Gorbunov, autorul măcelului de la Braşov, din 2008, când a omorât doi oameni, într-un jaf armat.” SURSA CITATĂ AICI

Vă dați seama, în ce anturaj s-a învârtit Daniel Gigi Tatu, înainte de a deveni propunerea pentru Consiliul Local a domnului Vergil Chițac?

Nu știm cum s-a sfârșit povestea dintre Daniel Gigi Tatu și Vladimir Merlă, însă știm cum s-a încheiat colaborarea cu celălalt asociat al său, George Guliu. Aici, povestea capătă dimensiuni spectaculoase.

George Guliu, asociatul lui Daniel Gigi Tatu, a făcut parte din gruparea Blejnar
Asociatul preferat al lui Daniel Tatu, George Guliu, a fost implicat într-un serial de infracțiuni, încât am fi nevoiți să umplem pagini întregi pentru a le descrie. Vă spunem doar că în prezent are de executat o pedeapsă de 8 ani de zile de pușcărie.

În 2016, Ziua de Constanța făcea o sinteză a situației lui George Guliu.

”Judecătorii i-au aplicat lui George Guliu pedeapsa cea mai grea, de cinci ani şi şase luni, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse (de patru ani, un an, trei ani şi opt luni). În final, Guliu s-a ales cu pedeapsa finală de opt ani, patru luni şi zece zile.

Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 7 mai 2012, în jurul orei 23.30, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu din municipiul Constanţa, în zona Dacia, cei doi inculpaţi ar fi blocat autoturismul condus de persoana vătămată L.G.N.

„Apoi, prin folosirea violenţelor şi ameninţărilor, prin acţiuni conjugate, fiind înarmaţi unul cu bâtă de baseball, iar celălalt cu un pistol, au spart geamul de la portiera stânga-faţă a autoturismului atacat, au scos-o cu forţa din maşină pe persoana vătămată, au bruscat-o şi au urcat-o tot prin constrângere în alt autoturism, astfel că prin acţiunea lor de mare violenţă, comisă într-o zonă urbană aglomerată, au produs scandal public şi au tulburat ordinea şi liniştea publică“, se mai arată în documentele procurorilor, de la vremea mediatizării cauzei.

Coincidenţă sau nu, numele celor doi bărbaţi apar şi într-un dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie, în care se vorbeşte despre o presupusă evaziune fiscală de 15 milioane de euro.

În acest dosar mai sunt judecaţi şi Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Viorel Comăniţă, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, dar şi Florin Dan Secăreanu, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, Radu Nemeş, Diana Nemeş – la acel moment, administrator la SC Excella Real Grup SRL, Dumitru Chirvăsitu – la acea dată, administrator în fapt al SC Inkasso Jobs SRL Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, şi Lucian Florin Ionescu – la acel moment, administrator la SC Delta Oil Logistic SRL. Mai mult, procurorii au dispus şi trimiterea în judecată a mai multor persoane juridice, pentru evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

În final, Guliu a fost condamnat în dosarul Blejnar, la 3,8 ani de pușcărie.”

Interesant de notat că totul era despre petrol. Miroase a Gabriel Comănescu de la o poștă.

Simpatii PSD-iste și în prezent. Iohannis, hoțul pădurilor
În prezent, după ce a reușit să evite malaxorul problemelor cu justiția pe care le-au avut asociații săi, Daniel Gigi Tatu se trage frecvent în poze cu un alt prieten bun, PSD-ist de seamă în Vaslui.

Este vorba de Eduard Popică, fost prefect PSD de Vaslui, demis după plecarea intempestivă a Vioricăi Dăncilă.

Iată ce nota ziarul Adevărul despre prietenul lui Daniel Tatu, în ziua în care a fost numit prefect de Vaslui: ”Premierul Sorin Grindeanu l-a numit astăzi în funcţia de prefect al judeţului Vaslui pe Eduard Popică, un tânăr cunoscut pe plan local drept un băiat de bani gata, fără a deţine experienţă în administraţie. Popica este ginerele lui Emil Savin, regele local al asfaltului, a fost cununat de deputatul Adrian Solomon şi este cumătrul preşedintelui CJ, Dumitru Buzatu, iar până pe 15 mai a fost consilier judeţean din partea PSD.”

Și, ca un fapt amuzant, la final, trebuie să notăm că de câteva zile, doar de câteva zile, pe pagina de Facebook a familiei Tatu a început să fie prezentat Vergil Chițac.

Ce a uitat însă familia Tatu să facă, este să șteargă fotografia postată în trecut, în care președintele Iohannis era prezentat ca naș al mafioților care ne-au furat pădurile.

În concluzie, vă spunem că sursele noastre ne-au declarant că acest domn, Daniel Gigi Tatu, nu va fi doar un simplu consilier local.

El a fost pus pe listă de ruda sa, Gabriel Comănescu, urmând ca în eventualitatea în care Vergil Chițac va câștiga alegerile, Tatu să fie ales viceprimarul orașului Constanța, pentru ca de fapt prin el, Gabriel Comănescu să conducă efectiv municipiul. Vergil Chițac va fi doar un paravan, un fel de măsea stricată ce va fi scoasă din joc rapid.

Gabriel Comănescu și Vergil Chițac urmăresc să dea o nouă țeapă Partidului Național Liberal și implicit orașului Constanța. Candidatul Vergil Chițac va sta, exact așa cum îi place dumnealui, pe o terasă la un șpriț, în timp ce Daniel Tatu și Gabriel Comănescu se vor „ocupa” de „binele” constănțenilor.

Constănțenii trebuie să fie atenți la vot, pentru că, din câte se pare, Vergil Chițac ne aduce în situația să spunem: ”se poate și mai rău decât Dumitru Babu”.

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE