[VIDEO] ARSVOM a realizat două intervenții de urgență în porturile Constanța și Sulina. Marinari în pericol

Din dispoziția Serviciul MRCC (Maritime Search and Rescue Coordination Centre) al Autorității Navale Române, în cursul acestei zile, nava SAR „APOLLO” din flota ARSVOM s-a deplasat în rada exterioară a Portul Constanța, pentru a prelua o persoană cu probleme medicale (se pare că este vorba de diabet).

Totodată, nava SAR „ARTEMIS” a ARSVOM s-a deplasat la o altă navă, fiind solicitată pentru preluarea unei persoane rănite, ce prezenta fisuri ale cutiei craniene. Este vorba despre un marinar de pe nava ANT, aflată în rada exterioară a Portului Sulina.

În urma creșterii traficului maritim în apele teritoriale române, și frecvența intervențiilor grupului de salvare a crescut substanțial. 

Astfel, o altă intervenție s-a petrecut luna trecută, pe 16 iunie, când nava SAR „APOLLO” a fost chemată de MRCC să intervină în rada exterioară, în zona de ancoraj a Portului Constanța, preluarea ofițerului secund al navei „AVALON”, pavilion Ucraina. Marinarul acuza probleme grave de sănătate.

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE