[VIDEO] Cargoul scufundat ieri în Marea Neagră, lângă Sf. Gheorghe, ar fi fost lovit de nava “Michel”

Trei marinari rămân în continuare dispăruți, după ce ieri cargoul „Mohammed Z” s-a scufundat, în condiții încă neelucidate, la 26 mile marine Est de brațul Sf. Gheorghe.

În poziția respectivă, nava se afla în Marea Neagră, departe de coasta românească, chiar în afara apelor teritoriale ale României, dar în zona economică exclusivă a statului român. Acesta este și motivul pentru care, după primirea semnalului de primejdie, autoritățile noastre au intervenit cu nave de salvare, fiind cei mai aproape de zona sinistrului.

După cum știm încă de ieri, la momentul scufundării, în zonă se afla și cargoul „Michel” (IMO 8900684), pavilion Comoros, care era în marș dinspre Odesa spre Varna.

În aceste condiții, până ca navele de salvare ale ARSVOM (Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare) să ajungă la fața locului, nava „Michel” a recuperat 8 dintre cei 11 marinari naufragiați. Aceștia au fost preluați ulterior de nava de salvarea SAR Apollo a ARSVOM și aduși la Constanța.

Ceilalți trei marinari dispăruți au fost căutați ieri, până la lăsarea întunericului, de navele ARSVOM, cele ale Gărzii de Coastă și de un elicopter al MapN trimis în sprijin. În ciuda eforturilor depuse de autoritățile române, până la acest moment căutările au rămas fără rezultat.

În paralel, autoritățile române au contactat autoritățile maritime bulgare, cărora le-au solicitat să inspecteze cargoul „Michel” – cel implicat în salvare, și care se afla în zonă la momentul scufundării navei „Mohammed Z” – știut fiind că acesta urmează să acosteze în portul Varna.

Astfel, din primele informații transmise de presa bulgară în această dimineață, nava „Michel” a ajuns la Varna cu prova (partea din față) vizibil avariată.

În lumina acestor informații de ultimă oră, este foarte posibil ca „Michel” să fi intrat în coliziune cu „Mohammed Z”, acesta fiind și motivul scufundării, în doar câteva minute, a celei de-a doua nave.

Nava „Michel” în portul Varna – sursa Maritime.Bg

Din primele informații transmise de presa bulgară, mai aflăm că „Michel” transporta țeavă produsă în Ucraina, încărcată la Odesa, marfă care urma să fie transbordată în custodia unor clienți din Statele Unite (Sursa AICI).

„Michel” este o navă cargo de 5444 TDW, 109m lungime și 16,4m lățime, construită în 1990, cu un echipaj mixt alcătuit din cetățeni turci, georgieni și azeri, fiind administrată de o societate cu sediul în Turcia. Comandantul navei este cetățean turc.

Toate informațiile prezentate în acest material urmează să fie confirmate sau infirmate de autoritățile celor două state, român și bulgar, în urma anchetelor paralele care se derulează în acest moment.

Partea bulgară are obligația să transmită României date oficiale despre starea navei „Michel” rezultate în urma inspecției, precum și informațiile obținute în urmă interogării achipajului acestei nave.

spot_img
Dragos Ionescu
Dragos Ionescu
În fiecare lucru pe care-l facem, materializăm frânturi din energia care ne-a întruchipat. Un simplu punct pe o coală albă de hârtie este amprenta noastră asupra Universului, și o dovadă incontestabilă a veșniciei. Nu este metafizică, ci teoria relativității. Atenție deci unde punem punctul. În lumea noastră, un punct poate fi o singularitate sau infinit deopotrivă, în funcție de modul în care este tratat. Punctul trebuie tratat cu discernământ, el nu reprezintă finalul ci un nou început. Fără punct, Universul ar înceta să mai existe, deși se trage dintr-un (.)

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE