VIDEO: Coliziune navală pe Dunăre. O navă românească aproape s-a scufundat

Un accident de navigaţie a avut loc astăzi la orele 15.45, pe Dunăre, în rada portului Reni.

O navă sub pavilion Comoros, care transportă animale vii, a intrat în coliziune cu o navă sub pavilion român încărcată cu sulfat de amoniu. 

În urma accidentului, la șlepul fluvial autopropulsat „COSMINA 1” a rezultat o gaură de apă, iar aceasta a început să se scufunde.

În scurt timp însă, în zona sinistrului au ajuns reprezentanții Autorității Navale Române și un împingător fluvial venit în asistenţă. Astfel, „COSMINA 1” a fost susținută și împinsă spre malul drept al Dunării, pentru a se evita blocarea șenalului navigabil.

Animalierul nu a suferit daune fiind în acest moment ancorată în rada portului ucrainean Reni, pe malul stâng.

Nava care a provocat coliziunea pe Dunăre se numește „MIRA” (IMO: 8300157), pavilion Comoros fiind înregistrată pe compania Gold Coast Sg Corp.

Din informațiile pe care le deținem, după ce aproape că a scufundat șlepul „COSMINA 1” animalierul „a fugit” în Portul Reni, încercând astfel să evite iminenta arestare.

Cu toate acestea, reprezentanții Căpităniei Galați care s-au deplasat la fața locului, anume trimiși de directorul general al Autorității Navale Române, încearcă în acest moment să impună arestarea navei chiar dacă pentru moment aceasta se află în apele teritoriale ale Ucrainei.

Totodată, reprezentanţii Căpităniei Portului Galaţi sunt împlicați în coordonarea operațiunilor de salvare a navei românești. 

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE