[VIDEO] Incident de securitate în Marea Neagră. Rușii au interceptat și percheziționat cargoul civil “Sukru Okan”

În această dimineață, în jurul orei 6:40, în sud-vestul Mării Negre, nava militară de patrulare “Vasily Bykov” a forțelor navale ruse a tras mai multe focuri de avertisment asupra cargoului civil „SUKRU OKAN” (IMO 8311560) care se îndrepta spre Sulina, pentru a ajunge în portul fluvial ucrainean Ismail. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Apărării, preluat de Reuters, nava de patrulare “Vasily Bykov” (proiect 22160) a tras mai multe focuri de avertisment, cu arme automate, asupra navei de transport marfă “Sukru Okan”, ce arborează pavilionul Republicii Palau.

S-a ajuns aici deoarece, Comandantul acesteia, susțin autoritățile ruse, nu ar fi răspuns cererii de oprire pentru inspecție. 

Ulterior percheziției efectuate de militarii ruși, cargoul și-a continuat voiajul spre Sulina, fiind așteptat să ajungă la Ismail.

Din informațiile de care dispunem în acest moment, cargoul “Sukru Okan” de 3270 TDW este administrat de o companie din Turcia, și a pornit pe 12 august din portul turcesc Kartal, pentru a ajunge mâine la Sulina unde va intra pe Dunăre, având ca destinație portul ucrainean Ismail.

„Sahin Kaya” – actuala “Sukru Okan”

Înainte de a fi rebotezată “Sukru Okan” la ultima schimbare de pavilion, această navă a mai purtat numele „Sahin Kaya” și „Haci Abdullah Tomba.”

Reacția Turciei nu a întârziat să apară

În acest context deosebit de tensionat a venit și prima reacție de la Ankara. Astfel, potrivit agenției Reuters, un oficial din Ministerul turc al Apărării ar fi declarat că este informat despre un incident care implică o navă ce se îndrepta spre România, și că Ankara cercetează în acest moment cele întâmplate.

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE