VIDEO: Viceprimarul Ionuț Rusu îl sfătuiește pe Cornel Panait să se retragă de la UMC

Vestea desființării Universității Maritime din Constanța (UMC) a pus pe jar întrega comunitate marinărească a orașului de la malul mării. 

Scandalul s-a declanșat marțea trecută, atunci când s-a aflat că trei personaje au pus la cale, în mare taină, desființarea Universității Maritime din Constanța (UMC), printr-un așa-numit proces de “fuziune” cu Universitatea Politehnica din București.

Cei implicați sunt Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnice din București (UPB), Gigel Paraschiv secretar de stat în Ministerul Educației din partea PSD (numit recent în această funcție) și Cornel Panait, președintele Senatului UMC.

Forțat de împrejurări, Cornel Panait a recunoscut public că n-a avut, și nu are un mandat pentru a purta asemenea discuții sau negocieri cu Politehnica. Cu toate acestea, Panait este singurul om care a știut de la bun inceput despre această inițiativă, lansată chipurile de Politehnica, despre care susține că a aflat în cadrul unei “manifestări” .

În momentul în care o asemenea propunere a venit, ea a venit către mine. Da, eu am participat la aceste discuții. Ne-am întâlnit cu ocazia unei manifestări și am primit această propunere” a explicat Cornel Panait, pe 14.11.2022, într-un interviu acordata Antena 3 de Constanța.

Cornel Panait nu doar că nu avea dreptul să inițieze asemenea tratative, dar acesta deține ilegal și funcția de Președinte al Senatului UMC, deoarece a depășit de mult timp pragul de vârstă acceptat de lege, după cum am demonstrat AICI

Supărat că viceprimarul Ionuț Rusu s-a declarat ferm împotriva desființării UMC, Cornel Panait a declarat public că opinia lui Ionuț Rusu nu este de luat în calcul:

“Opinia lui Ionuț Rusu, apropo de universitate, este de luat în calcul? Sigur că el este proprietarul unei agenții de crewing destul de mari, cu care noi avem relații și trimitem cadeți. Dar atenție mare! Nu Ionuț Rusu ne face nouă un avantaj că noi trimite cadeți acolo. Toate agențiile de crewing din România s-ar prăbuși, dacă mâine universitățile n-ar mai trimite cadeți” a declarat Cornel Panait.

Ionuț Rusu: “După o anumită vârstă este timpul să te retragi”

În replică, viceprimarul liberal Ionuț Rusu i-a sugerat lui Cornel Panait să se retragă de la conducerea Universității Maritime, adăugând că mai sunt și alți profesori foarte competenți care să conducă universitatea.

“Eu cred că domnul Panait și alte câteva cadre didactice nu cunosc exercițiul democrației. După o anumită vârstă este momentul, simplu, să te retragi.

Ca un bun manager, nu trebuie să crezi că le știi pe toate în viață, și că fără tine nu se mai poate face nimic.

În UMC sunt niște profesori extraordinari care oricând pot face față cu succes unei poziții de Rector: domnul Profesor Stanca, domnul Profesor Stan, și mulți alții ar face față cu succes” a afirmat viceprimarul PNL, Ionuț Rusu, pentru ziarul Replica de Constanța.

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE