Vot 2024: Iată calendarul final al alegerilor

Coaliția a decis în această seară când vor ieși românii la vot în 2024.

Alegerile locale vor fi comasate cu cele europarlamentare și vor avea loc în luna iunie. Pentru europarlamentare va exista o listă comună a PSD și PNL, iar pentru locale liste separate.

„Suntem în fața dumneavoastră în această seară pentru a prezenta decizia finală a coaliției referitoare la modul în care se vor desfășura alegerile europarlamentare și locale și anume decizia coaliției este comasarea celor două runde de alegeri”, a transmis Nicolae Ciucă.

La rândul său, Marcel Ciolacu spune că „În seara aceasta, ne-am asumat o decizie politică. Faptul că am decis această comasare nu este ceva împotriva democraţiei, ci un vot în plus pentru democraţie şi pentru a avea o reprezentare corectă în fața românilor. Am decis să avem şi o alianță electorală pentru lista de europarlamentare. Oricât am încerca să împachetăm cuvintele, este evident că numai cele două mari partide pot face faţă unui val extremist. Niciuna dintre cele două forţe politice nu se poate angaja singura în această luptă”.

Premierul a declarat că s-a decis ca în cursul lunii septembrie să avem alegerile prezidențiale: „primele date sunt, nu este foarte greu, 1-15, 8-22 sau sfârșitul lunii septembrie. Una dintre aceste trei variante va fi aleasă. Consider că cea de mijloc, pentru că pe 15 septembrie încep școlile și să nu încurcăm desfășurarea activității copiilor, 8-22 ar fi cea mai potrivită și data de 8 decembrie pentru alegerile generale”

Calendarul alegerilor din 2024:

  1. Alegeri europarlamentare – 9 iunie 2024
  2. Alegeri locale în România – 9 iunie 2024 (comasate cu cele europarlamentare)
  3. Alegeri prezidențiale în România – turul 1 – 8 septembrie 2024, turul 2 – 22 septembrie 2024 (varianta preferată de premier)
  4. Alegeri parlamentare în România – 8 decembrie 2024
spot_img

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE