Clubul Eco Științei la Școala Gimnazială 28 “Dan Barbilian” Constanța, susținut de Fundația Comunitară Galați

Școala Gimnazială nr. 28 “Dan Barbilian” Constanța alaturi de Asociația de părinți Dan Barbilian desfașoară în prezent Clubul Eco Științei, cu sprijinul programului Științescu, finanțat de Fundația Comunitară Galați

Școala Gimnazială nr. 28 “Dan Barbilian” Constanta a obținut o finanțare importantă de la Fundația Comunitara Galați pentru inființarea unui Club al Eco Științei, o inițiativă educațională inovatoare menită să apropie elevii de știință prin metode non-formale și activități interactive. Scopul urmărit este să ofere elevilor oportunități de explorare și aplicare practică a cunoștințelor teoretice.

Proiectul își propune să transforme educația științifică, aducând-o mai aproape de elevi prin activități practice care promovează curiozitatea, creativitatea și gândirea critică. Printre activitățile cheie desfășurate în cadrul clubului se numără: observarea microsistemelor din Marea Neagră, producerea săpunului ecologic oricrearea de habitate prietenoase pentru animale

În cadrul Școlii Gimnaziale nr. 28, a fost identificată nevoia de resurse educaționale interactive și de metode de învățare inovative care să le ofere elevilor experiențe relevante și captivante. Proiectul Clubul Eco Științei răspunde acestei necesități, oferindu-le elevilor șansa de a înțelege și aplica cunoștințele științifice într-un mod concret.

„Prin acest club, ne dorim să construim o punte între teorie și practică, dezvoltând astfel creativitatea, curiozitatea și gândirea critică a elevilor noștri,” coordonatorul proiectului, doamna profesor Cristina Chivulescu. „Susținem un model de educație aplicată care va motiva și implica elevii, pregătindu-i pentru o înțelegere profundă a științei și a mediului înconjurător.”

La finalul proiectului, Școala Gimnazială nr. 28 anticipează o creștere a interesului elevilor pentru științele naturale, susținută de noile abilități practice dezvoltate și de înțelegerea îmbunătățită a conceptelor științifice. Elevii vor deveni mai conștienți de biodiversitatea din jurul lor și de responsabilitatea lor față de mediul înconjurător.

Clubul Eco Științei va fi un model de succes pentru educația ecologică, devenind un pilon important în creșterea generațiilor viitoare cu respect pentru natură și știință.

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE