Horia Constantinescu, candidatul PSD-iștilor, nu și al PSD-ului

Mă uit la candidatul Horia Constantinescu cu milă, dar și cu un soi de admirație. Imaginați-vă că ar trebui să țineți un discurs, în timp ce sunteți mușcați de un roi de albine. Cam așa arată postura în care se află el. Și totuși, rezistă, deși e vizibil că fierbe, își controlează impulsivitatea, pe care a transformat-o în momente de ironie inteligentă. Deocamdată.

Horia Constantinescu a acceptat oferta de a candida, venită în mod surprinzător, de la București. A știut în ce se bagă și, în același timp, nu a știut.

Dumitrache, șeful la PSD Constanța, l-a vrut până în ultima secundă pe Răsăuțeanu. Pentru că-l vrea de fapt pe Vergil Chițac, iar cu Răsă eșecul era cert. Candidatura lui Horia Constantinescu l-a lovit pe boss în moalele capului. În primul rând pentru că Horia nu e controlabil, în al doilea rând pentru că fiind impus de la București, nu poate fi sabotat prea vizibil, fără a exista consecințe.

Și totuși, sabotajul există. Sprijinul organizației municipale e modest, nu există organizare, tinerii apropiați de Dumitrache au acceptat cu greu să se implice. Candidatului Horia Constantinescu NU i s-au cumpărat panouri publicitare în oraș, o situație fără precedent, comparabilă poate cu sabotajul prin care a trecut Horia Țuțuianu în 2020, care a cumpărat zeci de panouri pe care nu le-a mai putut folosi, pentru că a fost scos din joc.

În toată această situație, Horia Constantinescu ar fi putut fi ajutat de ”opoziția” declarată, mai mult prin cârciumi, e adevărat, împotriva conducerii PSD Constanța. Dar și ăia, privesc de la distanță meciul, așteptând ca Horia Constantinescu să-l câștige singur, pentru toți ceilalți. Făgădău schimbă scutece, Lungoci e pe la emisiuni tv, Florin Gheorghe își vede de afaceri, etc.

Niște fătălăi, dacă mă întrebați pe mine. Din acest motiv vorbesc de admirație. Horia Constantinescu spune răspicat: ”Cu Stroe te înțelegi bine, până aluneci pe săpun” sau ”Nu cred că aș putea să-l susțin pe Dumitrache”. Dacă vocea lui ar fi multiplicată de cei care până acum se declarau opozanții Partidului Stroe Dumitrache, la Constanța am avea o luptă interesantă între generația comuniștilor și generația tinerilor. Dar nu e cazul.

Toți așteaptă ca Horia Constantinescu să scoată cărbunii din foc, cu mâna lui, singur. Doar că nici candidatul nu e prost. Înțeapă, destul de subtil, deocamdată, pentru a nu construi un conflict pe față, care în acest moment nu i-ar folosi.

Horia Constantinescu are șansa lui, în alegeri. Chiar așa, candidând mai mult de unul singur, cu tot sabotajul PSD-ului. Dacă va câștiga, Stroe și Dumitrache vor plăti rapid pentru sabotajul care se petrece acum. Fără niciun dubiu!

Momentan, Horia Constantinescu e candidatul PSD-iștilor, al oamenilor care-l admiră pentru modul în care s-a luptat cu marile companii care păcăleau consumatorii, dar nu al organizației PSD Constanța.

Poate câștiga alegerile? Probabil că da, pentru că, în definitiv, votul e la oameni, iar Dumitrache cu cei 160 de membri de partid nu pot niciodată să bată voința constănțenilor, decât dacă aceștia vor alege să stea acasă, în număr mare, în ziua votului.

spot_imgspot_img
spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE